VESTE TRISTĂ: Celebrul actor Mihai Volontir a fost internat la REANIMARE

Embed:

Actorul Mihai Volontir este în stare gravă la Spitalul Municipal din Bălţi. Artistul a fost internat în Secţia terapie intensivă.

Administraţia instituţiei a declarat că starea lui este stabilă, iar medicii examinează posibilitatea transferului actorului la Spitalul Republican din Capitală. 

Actorul, în vârstă de 81 de ani, suferă de mai multe maladii, printre care diabet şi afecţiuni ale sistemului vascular. În ultimii ani, Mihai Volontir a suferit mai multe intervenţii chirurgicale. Soția maestrului spune că starea de sănătate s-a agravat din cauza diabetului.

"Are probleme cu diabetul, timp de trei ani de zile nu a făcut nici o investigaţie, acum le face. Ce nu vom putea, vom merge la Chişinău şi o să fecem", a declarat soția actorului, Eufrosinia Dobândă-Volontir

"A fost internat în legătură cu acutizarea unor procese vechi. S-au făcut manipulaţii, am colaborat cu colegii de la Chişinău, sub tutela ministerului, Primăriei. Starea dumnealui este gravă, dar stabilă", a spus șeful Secţiei Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Bălţi, Axentii Vețu.

Colegii lui Mihai Volontir spun că, în ultimul timp, actorul nu ieşea din casă. El a fost văzut la Teatrul "Vasile Alecsandri" din Bălți la sfârşitul anului trecut.

"Planuri au fost multe. Trebuia să joace şi într-un spectacol alături de doamna Eufrosinia. Am lucrat mult la materiale, dar mă rog aşa a fost să se întâmple că nu s-a reuşit", a spus pictorul de la Teatrul Național "Vasile Alexandri", Victor Pălii. 

În anul 2000, Mihai Volontir a fost desemnat unul dintre cei mai mari actori ai secolului XX din Moldova.

Artistul a jucat în aproape 100 de filme şi piese de teatru. Unul dintre cele mai renumite personaje interpretate de el este cel al lui Budulai, din filmul "Ţiganul".

Mihai Volontir este cunoscut şi ca interpret.

Mihai Volontir este cetăţean de onoare al oraşelor Chişinău şi Bălţi. Actorul deţine "Ordinul Republicii". În 2013, Publika TV i-a acordat trofeul "Cel mai iubit moldovean".

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu