Veste şoc în voleiul moldovenesc! Dinamo Chişinău s-a retras din campionat

Embed:

Cea mai bună echipă de volei din ultimii doi ani, Dinamo Chişinău s-a retras din campionat. Antrenorul echipei a motivat decizia prin faptul că nivelul campionatului este foarte slab. Federaţia Naţională de volei regretă acest fapt, însă consideră că motivul retragerii ar fi altul.

Dinamo Chişinău a câştigat din 2011 de două ori titlul naţional şi Cupa Moldovei. Înainte de startul noului sezon echipa s-a retras din campionat.

"Nivelul campionatului e destul de slab. Ca să putem progresa e nevoie să jucăm cu echipe mult mai puternice. La ora actuală e un dezastru în volei", a spus antrenorul Dinamo Chişinău, Valentin Pereu.

Oficialii Federaţiei susţin că retragerea echipei Dinamo Chişinău este regretabilă, însă motivul ar fi altul. Campioana Moldovei va fi înlocuită cu formaţia Şcolii Sportive numărul 12 din Vadul lui Vodă.

"A venit un şef de la Dinamo şi le-a spus băieţilor că nu sunt bani pentru a finanţa echipa. Aşa am auzit de la jucători şi un antrenor. MUSCA Pentru campionatul Moldovei este o pierdere", a menţionat secretarul general al Federaţiei de volei, Nicolae Coştei.

Conducerea echipei Dinamo Chişinău a anunţat intenţia de a evolua în sezonul următor în Campionatul României: "Echipa există şi va exista. Vom juca meciuri amicale cu echipe puternice din Ucraina şi România. Acum ducem tratative cu Federaţia Română de volei să ne accepte în campionatul lor".

"Adică în Campionatul Moldovei nu au bani să participe, dar în Campionatul României o să aibă finanţare. Este un fel de foaie verde", a reacţionat Coştei.

Drepr replică, antrenorul Dinamo a spus: "Nu mă interesează federaţia, ci doar imaginea clubului nostru."

Acesta este al doilea caz din ultimii doi ani când o echipă, care este campioana a Moldovei la volei, se retrage din campionat. În 2011, Olimp Ungheni s-a retras din competiţiile interne din cauza problemelor financiare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu