Veste proastă! Volkswagen ar putea vinde brandurile Lamborghini, Bentley şi Ducati

Concernul VW ar putea vinde o parte din acţiunile sale, în cazul în care nu va găsi o altă metodă de a întoarce un credit de 20 de miliarde de euro. O asemenea condiţie i-a fost propusă concernului german de către 13 bănci creditoare, cu care VW a semnat contracte la începutul lunii decembrie, potrivit Reuters.

Ce fel de acţiuni ar putea vinde VW încă nu este clar. Sursele care au oferit informaţii agenţiei cred că este vorba de o divizie a constructorului de camioane MAN. Aceasta construieşte motoare pentru vase maritime, centrale electrice şi sisteme de teste pentru ele. Activele au o valoare de 4-5 miliarde de euro.

Mai mult, cei de la Reuters scriu că VW analizează vânzarea mărcilor Bentley, Lamborghini şi Ducati. Valoarea celor trei companii nu a fost anunţată.

Despre creditul în valoare de 20 de miliarde de euro luat de VW s-a aflat în luna noiembrie. Aceste resurse financiare, potrivit gigantului auto, sunt o „pernă de siguranţă”, care trebuie folosită în urma scandalului cu noxe.

Amintim că aşa-numitul scandal al emisiilor a luat amploare la mijlocul lunii septembrie, atunci când Agenţia Americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a învinuit VW în falsificarea datelor despre nivelul emisiilor motoarelor sale diesel. Astfel, VW riscă să încaseze o amendă de 18 miliarde dolari, iar peste 11 milioane de maşini se vor întoarce la service.

Alte 40 de miliarde de euro le pot cere prin judecată investitorii, care au pierdut bani mulţi din cauza aceasta.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu