Veste proastă pentru turiştii moldoveni. Vacanţele în Turcia în 2020 se scumpesc cu circa 15 la sută

Hotelierii din Turcia au anunţat pentru sezonul 2020 scumpiri de la 5 până la 15%, informează Asociaţia operatorilor de turism din Rusia (ATOR). În acelaşi timp, în unele hoteluri preţurile ar putea creşte şi mai mult, din cauza introducerii aşa-zisei "taxe de cazare". 

Taxa va intra în vigoare din 1 aprilie 2020 şi va fi percepută de la unităţile de cazare, inclusiv hoteluri, moteluri, apartamente, case de oaspeţi şi campinguri. Hotelurile vor achita această taxă, atât din preţul pentru cazare, cât şi din alte servicii, inclusiv, mese, SPA, piscine, săli de conferinţe etc. 

Până la finele anului 2020, taxa de cazare va constitui 1% din costul serviciilor acordate oaspeţilor. Dar din 2021, unităţile de cazare vor trebui să achite deja 2% în bugetul Turciei. 

Însă această mărime încă nu e bătută în cuie: ultimul cuvânt îl are preşedintele Erdogan, care ar putea reduce sau majora această taxă.

Impactul taxei asupra costului vacanţelor în Turcia

Problema hotelierilor turci se amplifică şi prin faptul că preţurile contractuale pentru 2020 deja au fost anunţate, iar mulţi operatori de turism deja au pus în vânzare pachetele turistice pentru anul viitor. Astfel, multe unităţi de cazare nu mai au posibilitatea să majoreze preţurile. În acelaşi timp, hotelierii, care încă nu şi-au scos numerele în vânzare, mai pot introduce taxa în costul cazării.

Totuşi, operatorii ruşi de turism sunt optimişti şi spun că în 2020, cel mai probabil, taxa anunţată nu va fi pusă pe umerii turiştilor, Însă din 2021, cazarea s-ar putea scumpi cu cel puţin 2%.  

 

 

 

loading...

Lasă un comentariu