Veste PROASTĂ pentru fanii FC Barcelonei! O legendă a echipei, diagnosticată cu CANCER

Fostul antrenor al echipei FC Barcelona, Johan Cruyff, în vârstă de 68 de ani, are cancer la plămâni, scrie, joi, cotidianul El Mundo Deportivo, citat de Mediafax.

El Mundo Deportivo, care citează postul de radio Rac1, susţine că olandezul a fost diagnosticat cu această boală, marţi, la Barcelona, el urmând să facă mai multe teste pentru un diagnostic mai precis.

Cruyff şi-a început cariera la Ajax Amsterdam, cu care a câştigat trei Cupe Campionilor Europeni (1971, 1972, 1973), după care s-a transferat la FC Barcelona.

Johan Cruyff a pregătit pe FC Barceloan în perioada 1988 - 1996, cu care a câştigat o Cupă a Campionilor, o Cupă a Cupelor, patru campionate ale Spaniei, trei Supercupe ale Spaniei, o Cupă a Spaniei şi o Supercupă a Europei.

În 1991, Cruyff a suferit o intervenţie pe cord deschis, iar după această operaţie s-a lăsat de fumat şi a participat şi la o campanie împotriva consumului de tutun.

"În viaţă am avut două vicii: fumatul şi fotbalul. Fotbalul mi-a dat totul, în schimb fumatul mi-a luat aproape totul", spunea Cruyff. Începând de atunci, el a înlocuit ţigara cu acadele Chupa Chups pentru a-şi calma nervii în timpul meciurilor.

După ce a plecat de la FC Barcelona, în 1996, Cruyff a mai pregătit doar selecţionata Cataluniei, în perioada 2009 - 2012.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu