VESTE IMPORTANTĂ pentru proprietarii de maşini cu numere transnistrene! DECIZIA luată de Guvern

Embed:

Șoferii moldoveni care au mașini cu numere de înmatriculare în stânga Nistrului nu vor mai avea probleme la înregistrarea automobilelor în Republica Moldova. Guvernul a aprobat, astăzi, o hotărâre prin care stabileşte că aceştia nu mai trebuie să prezinte documentul, care certifică dreptul de proprietate. 

"Persoanele vor depune pe proprie răspundere, vor achita taxa de 30 de procente, astfel a fost soluționată problema vămuirii acestor mijloace de transport ca să le permită acestor posesori de mijloace de trasnport să-și intre în drepturi legale și cu acte constituționale", a spus vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan. 

Până acum şoferii nu putea prezenta contractul de vânzare - cumpărare, deoarece administraţia regiunii nu arhiva actele. Premierul Pavel Filip a menționat că a fost soluționată o problemă foarte actuală.

"Un proiect foarte important. Aşteptat deja de ceva timp pentru că noi am aprobat legea şi s-a ivit o problemă cu cei care au maşini înmatriculate în partea stângă Nistrului. Prin acest proiect , modificare de fapt a legii eliminăm această problemă", a spus premierul Pavel Filip. 

Șoferii care conduc mașinele cu numere de înmatriculare în stânga Nistrului susțin că decizia Guvernului le va permite să călătorească și peste hotare.

De la începutul anului, maşinile cu numere străine și cel înmatriculate în stânga Nistrului, pot fi înregistrate cu o reducere de 70 la sută din valoarea accizului.

Facilitatea vizează posesorii de vehicule care au introdus în ţară automobilele până în data de 1 noiembrie 2016.

Iar cetăţenii moldoveni cu domiciliul în regiunea transnistreană vor fi obligaţi să-și înmatriculeze automobilele. În caz contrar, vor fi amendaţi cu 1.500 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu