VESTE EXCELENTĂ! 1 IUNIE ar putea fi declarată ZI LIBERĂ pentru toţi angajaţii din Republica Moldova

Ziua de 1 iunie, în care este marcată Ziua ocrotirii copilului, a fost declarată zi liberă pentru toţi angajaţii din Republica Moldova. În acest sens, Parlamentul a adoptat astăzi un proiect de hotărâre, informează Moldpres.md.

Iniţiativa legislativă a venit din partea deputatului liberal, Alina Zotea, motivând că copiii trebuie să marcheze această sărbătoare alături de părinţi.

"Am inițiat această propunere legislativă, având în vedere că data de 1 iunie este Ziua ocrotirii copilului și trebuie marcată împreună cu părinţii, deoarece copiii evoluează la diferite spectacole și au nevoie de sprijinul, afecţiunea și atenția părinților", a susţinut Zotea.

Solicitat de agenţie, deputatul a declarat că, se va depune tot efortul ca în acest an, ziua de miercuri, 1 iunie, să fie declarată zi liberă.

"Conform tehnicii legislative urmează să fie modificate câteva puncte în Codul muncii. Schimbările se fac foarte rapid, însă trebuie să obţinem aviz pozitiv din partea Guvernului, doar în acest caz, hotărârea va intra în vigoare începând cu anul curent", a precizat Zotea.

Ziua Internaţională a Ocrotirii Copiilor este marcată în R. Moldova anual la data de 1 iunie. Evenimentul este sărbătorit în conformitate cu Declaraţia Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 1959.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu