VESTE BUNĂ: Un drum de circa 80 km din raioanele Strășeni și Orhei va fi reconstruit

Embed:

O importantă reţea de drumuri regionale şi locale din raioanele Străşeni și Orhei, care va face conexiunea dintre 22 de localităţi şi va asigura accesul locuitorilor către traseele naţionale de drumuri, va fi reabilitată în următorii trei ani.

Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, care a efectuat o vizită de lucru pe şantierul de reabilitare a drumului Străşeni-Voinova.

Vasile Botnari a precizat că aceste drumuri vor fi reconstruite prin efortul financiar al Fondului Rutier și al Băncii Mondiale. În urma realizării acestui proiect, va fi asigurat accesul pentru 45 de instituții școlare și 12 centre medicale din mediul rural.

"Deja am demarat reabilitarea a 21 km de drum local, care asigură legătura dintre cinci sate – Voinova, Chirianca, Zubreşti, Recea, Ghelăuza. În acest scop, în 2014, din Fondul Rutier au fost valorificate 15 milioane de lei. Vom continua reparația drumului, care va fi asfaltat și va avea două benzi de circulație, iar pentru aceasta, din Fondul Rutier, am alocat încă 35 milioane de lei", a declarat ministrul Transporturilor.

În același timp, ministrul a anunțat că o altă porțiune de drum, ce va face următoarea conexiune de la satele Chirianca – Zubrești – Gălești – Găleștii Noi – Bucovăț, a fost propusă pentru includerea în programul de reabilitare a drumurilor locale susținut de Banca Mondială.

"Anul acesta vom realiza proiectarea drumului ce va asigura accesul spre alte cinci sate, astfel ca până în 2017 acest drum să poată fi finalizat, iar oamenii să aibă acces la importante instituții sociale", a precizat Vasile Botnari.

De asemenea, pentru includerea în proiectul Băncii Mondiale a fost propus drumul care face legătură între or. Strășeni şi satele Saca, Mărtinești, Greblești, Codreanca, Lupa Rece, Tabăra, Vatici, Curchi, Morozeni, Breanova, Târzieni, Mălăiești.

Anul acesta pentru reparația drumurilor locale în Fondul Rutier sunt prevăzute 450 mln de lei, din care se preconizează reparația a cca 700 km de drumuri și străzi din intravilanul localităților. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu