VESTE BUNĂ: Trotuarele vor fi mai largi, iar din contul lor nu vor mai fi construite parcări

Embed:

Trotuarele vor fi mai largi, iar din contul lor nu vor mai fi construite parcări. Este promisiunea candidatului la fotoliul de primar al Capitalei din partea Mișcării "Forța Nouă", Victor Chironda. Potrivit lui, în ultimii ani funcționarii de la Primărie au eliberat autorizații care le-au permis agenților economici să-și construiască parcările din contul spațiului public.

Astfel, pietonilor le revin trotuare tot mai înguste.

"Practic toate străzile din Chișinău unde se construiește ceva nou, agenții economici amenajează aceste spații de parcare din contul trotuarului. Acest lucru nu face decât să-i stimuleze pe oamenii care merg pe jos să-și mai cumpere mașini și să le folosească tot mai des. Asta este una din principalele cauze de ce în acest oraș numărul mașinilor crește atât de dramatic", a spus candidatul la funcția de primar al Capitalei, Victor Chironda.

Victor Chironda a promis că după ce va fi ales primar, va revizui toate proiectele care țin de parcări din contul trotuarelor și va obliga antreprenorii să amenajeze spațiile publice corespunzător. 

De asemenea, toți funcționarii care au eliberat aceste autorizații vor fi eliberați din funcție. Victor Chironda a fost înregistrat în calitate de candidat la alegerile locale din Capitală în data de 18 septembrie. În cursa pentru Primăria Capitalei s-au înscris 19 concurenţi.

loading...

Lasă un comentariu