VESTE BUNĂ! Trei străzi din sectorul Râşcani al Capitalei vor fi asfaltate. Care sunt acestea

Căile de acces din interiorul cartierului locativ cuprins între străzile Kiev – Aleco Russo – Nicolae Dimo vor fi reabilitate. Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a inspectat astăzi şantierul, pentru a verifica calitatea lucrărilor de reparaţie. 

În cartierul respectiv sunt amplasate câteva instituţii de învăţământ – şcoli şi grădiniţe. Problema amenajării străzilor, inclusiv securizarea căilor de acces, a fost abordată de mai mult timp, deoarece până acum în întreaga zonă nu erau amenajate trotuare. 

Pretura de sector şi Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie a elaborat o schiţă de proiect de amenajare a întregului cartier. Planul de lucrări prevede reparaţia învelişului asfaltic, lărgirea unor căi de acces, schimbarea bordurilor şi amenajarea trotuarelor. 

În urma vizitei pe şantier, primarul interimar Ruslan Codreanu a dispus ca ÎM ”Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” să execute lucrări de curăţare a arborilor din zonă şi de amenajare a spaţiilor verzi, iar ÎM Regia ”Lumteh” să asigure reabilitarea iluminatului public în cartierul respectiv.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu