VESTE BUNĂ! Şoseaua Muncești, din sectorul Botanica al Capitalei, iluminată pe timp de noapte

Embed:
După mai bine de trei decenii de întuneric, șoseaua Muncești, din sectorul Botanica al Capitalei, este acum iluminată pe timp de noapte. Peste 230 de piloni și LED-uri au fost instalate pe o porţiune de aproape opt kilometri. Lucrările au durat o lună și jumătate, iar costul acestora a ajuns la 3,6 milioane de lei.

Oamenii spun că acum se vor simți în siguranță atunci când traversează strada sau când stau în stație și așteaptă transportul public.

”Asta-i periculos, în afară de asta, seara când lumea mai iesă de la lucru orice poate să se întâmple, așă că lumina stradală e foarte bună.”

”Dacă nu era lumină poți să te împiedici, să te calișești. Dar așa e foarte bine.”

”Bineînţeles, ne era frică.
Aici mereu era întuneric, pădurea e aproape, și aici mereu mașinile merg cu viteză."

”E bine că au pus lumină, fiindcă aici tot timpul se întâmplau avării, ori aici, ori în partea cealaltă. Așa că asta-i bine, bine că au făcut așa.”

În acest an, din bugetul municipal au fost alocate peste 14 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului stradal de pe zece străzi din Capitală, majoritatea lucrărilor fiind deja realizate.

”Iluminatul este prima problemă pe care au semnalat-o locuitorii municipiului în sondaj. Este discomfort și lipsă de siguranță. Vom merge cu iluminat atât pe artere, cât și pe străzile principale, astfel ca să avem un oraș luminos, sigur și confortabil pentru locuitori”, a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

”Montarea pilonilor, cablurilor electrice și corpurilor de iluminat de tip LED. A fost nevoie și de o intervenție masivă din partea Spațiilor Verzi, adică copacii erau lăsați și peste carosabil”, a spus șeful interimar al Direcției Transport, Oleg Caraman.

Recent a fost modernizat iluminatul şi pe bulevardul Moscova, unde au fost instalate 164 de LED-uri pe trotuar și carosabil. Iar în curând, vor fi efectuate lucrări și pe strada Calea Ieșilor și calea Moșilor.

Lasă un comentariu