VESTE BUNĂ! Programările pentru perfectarea actelor cadastrale și de stare civilă vor putea fi făcute ONLINE

Embed:
Programările pentru perfectarea actelor cadastrale și de stare civilă vor putea fi făcute online. Serviciul care este gratuit a fost lansat miercuri, pentru ca oamenii să nu fie nevoiți să piardă timp la cozi. Întrucât lumea nu cunoaşte încă despre această procedură, la Centrul Multifuncţional de pe strada Mihai Viteazu din Capitală nu aveai unde arunca un ac.

"Iată, am luat tichetul la 09:36. Acum cât e ora? Eu am nr. de ordine 47 şi suntem abia la numărul 24."

Pentru a evita pe viitor astfel de situaţii, s-a instituit programare online la toate ghişeele unice din ţară. Procedura durează câteva secunde.

"Să presupunem că acum dorim să accesăm oricare serviciu, de exemplu serviciul stării civile. Din lista seriviciilor prezentate selectăm serviciul de care avem nevoie, de exemplu eliberarea duplicatului certificatului de stare civilă, unul dintre cele mai solicitate, alegem localitatea, se descxhide calendarul unde sunt afişate dăţile active şi neactive", a declarat Eugen Duda, şef secţie administrarea site-urilor din cadrul Agenţiei Servicii Publice.

Pentru validarea programării se vor completa câmpurile nume, prenume, număr de telefon și e-mail. Dacă nu vă prezentaţi în ziua în care v-aţi înscris, atunci totul se anulează. Unii oameni au reuşit deja să apeleze la acest serviciu.

"Am făcut cazierul judiciar ieri. Deci m-am programat dimineaţă la nouă şi la două l-am luat. Prin programare electronică?- Da, da. A fost foarte foarte simplu."

"Da, foarte comod. - De ce?- Pentru că nu trebuie să stai în rând uneori şi două zile. Da aşa te-ai programat ai venit nici o problemă."

"Depinde. Pentru cei care au computer va fi mai uşor, dar care nu au..."

"Noi ne gandim să fie 50 la sută din persoane prin programare online şi 50 din rand la necesitate persoane. De aceea programa e aplicată aşa ca sperăm că nu vor fi de cozi. Persoanele economisesc timp, iar serviciile devin mai calitative", a menționat Valeriu Patrașco, şef al directiei prestari servicii din cadrul.

Programările pentru aceste servicii pot fi făcute şi la numărul de telefon 14909.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu