VESTE BUNĂ: Produsul Intern Brut a crescut cu peste 3%, în primul trimestru al anului

Embed:

Economia moldovenească ia turaţii. Produsu Intern Brut a crescut în primul trimestru cu peste 3 la sută, faţă de perioada similară a anului trecut, şi a constituit aproape 30 miliarde de lei. Avansul înregistrat se înscrie în prognoza Ministerului Economiei, dar şi a instituţiilor financiare internaţionale. 

Date ale Biroului Naţional de Statistică arată că cea mai mare cotă în structura PIB o are comerţul cu amănuntul şi cu ridicata, peste 20 la sută. 

Al doilea sector după importanţă este cel industrial cu o contribuie la formarea produsului intern brut de aproape 16 la sută. Informaţiile şi comunicaţiile deţin o cotă de 7,5, urmate de serviciile financiare şi sectorul imobiliar cu o cotă de peste 6 la sută fiecare în structura economiei moldoveneşti.

Pentru următorii trei ani Ministerul Economiei prognozează o creştere economică medie anuală de până la 4 la sută. În 2016, economia moldovenească a înregistrat un avans de 4,3 la sută, iar pentru acest an, economiştii estimează, o depăşire a ritmului pronosticat oficial.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu