Veste bună pentru ucraineni. Vor plăti mai puţin pentru gaz

Embed:

Ucrainenii vor plăti mai puţin pentru gaz. Cu această noutate s-a lăudat ministrul Energiei şi Protecţiei Mediului de la Kiev, Alexei Orjel, pe o reţea de socializare. Oficialul nu a precizat însă cu cât se va reduce preţul pentru consumatorii finali, ci doar că acest lucru a fost posibil după încheierea acordului privind tranzitul de gaze dintre Ucraina şi Rusia. 

Orjel a scris că decizia definitivă va fi anunţată luni de către Guvern.

În aceeaşi postare, ministrul ucrainean a menţionat faptul că Gazprom trebuie să livreze lunar către Naftogaz 178 de milioane metri cubi de gaz. Până în 22 ianuarie, gigantul rus a reuşit să transmită doar 47 de procente din volumul stabilit.

Anterior, Guvernul de la Kiev a anunţat că ucrainenii vor plăti cu 30 de procente mai puţin pentru gaz şi că preţul ar putea varia în funcţie de regiune.

Naftogaz şi Gazprom au semnat în 30 decembrie 2019 un acord pe cinci ani privind livrarea gazelor ruseşti. Este pentru prima dată când gigantul rus încheie un contract de tranzit european. Potrivit premierului de la Kiev, Gazprom va pompa în primul an cel puţin 65 de miliarde de metri cubi de gaz şi 40 de miliarde în fiecare următorii patru ani.

loading...

Lasă un comentariu