VESTE BUNĂ pentru tinerii pedagogi. Vor putea primi indemnizația de 120 de mii de lei, chiar dacă vor trece trei ani de la absolvire

Veste bună pentru toți tinerii specialiști care au ales să devină pedagogi. Potrivit unei hotărâri de Guvern, chiar dacă vor trece trei ani de la absolvire, studenții vor putea să primească indemnizația de 120 de mii de lei, dacă se vor angaja conform specialităţii.

 

 

Despre acest lucru a anunțat Pavel Filip în cadrul ședinței de Guvern.

Prin acest proiect, guvernarea își propune să crească numărul celor care aleg să lucreze în educație. 

"Anul trecut, în dimenisunea educaţiei am făcut mai multe lucruri bune din punctul meu de vedere. Unul dintre ele a fost majorarea indemnizaţiei unice în debut de carieră a celor care intră în această profesie de profesor.

Am majorat-o până la 120 de mii de lei. Sunt mulți din cei care nu au mers să lucreze conform profesiei alese la facultate și riscau să-și piardă această indemnizație.

Astfel, cei care au absolvit facultatea, peste un an de zile se pot încadra să activeze în educație, în calitate de profesor și vor beneficia de aceasti 120 de mii de lei. Această profesie eu cred că va deveni tot mai atractivă. Educația ramâne prioritate pentru această echip guvernamentală", a spus premierul Pavel Filip.

PUBLIKA.MD în octombrie anul trecut, Guvernul a majorat indemnizațiile pentru tinerii specialişti din domeniul educaţiei. Astfel, pentru absolvenții facultăților pedagogice din instituțiile de învățământ superior alocația a crescut de la 45 la 120 de mii de lei, iar pentru absolvenții învățământului profesional tehnic post-secundar, aceasta a crescut de la 32 la 96 de mii de lei în primii 3 ani de activitate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu