Veste bună pentru sudcoreeni. Vor avea ocazia să guste vin moldovenesc

Pentru prima dată în istoria vinificației autohtone, vinul Moldovei va fi prezentat publicului din Coreea de Sud, în cadrul expoziției internaționale "Wines&Spirits Expo 2016".

În perioada 21-23 aprilie, 12 companii vinicole din Republica Moldova vor fi prezente la Seul, unde își vor expune produsele la un stand comun, sub egida brandului vinicol de țară "Vinul Moldovei. O legendă vie". Participarea țării noastre la eveniment este organizată și finanțată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV).

Dumitru Munteanu, director al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, a spus: "După embargoul impus de Rusia am început să ne îndreptăm eforturile spre căutarea altor piețe strategice pentru exportarea produselor noastre de calitate. În acest sens am descoperit că piața asiatică prezintă un potențial foarte mare pentru vinul Moldovei, China fiind un exemplu elocvent în acest sens. Iar participarea la această expoziție ne oferă oportunitatea de a face cunoștință și cu consumatorul coreean, care sperăm să aprecieze la fel de mult vinul Moldovei."

Piața Coreei de Sud cunoaște în prezent o creștere semnificativă a consumului de vinuri, iar trei companii din Moldova își exportă deja produsele pe această piață. În anul 2015 țara noastră a livrat spre piața sud-coreeană 35.577 litri de vin, iar experții ONVV apreciază că potențialul de export în Coreea de Sud pentru vinul moldovenesc este mult mai mare și urmează a fi valorificat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu