VESTE BUNĂ PENTRU ȘOFERI! Termenul de înregistrare al mașinilor cu numere străine va fi extins cu TREI LUNI

Veste bună pentru şoferi! Termenul de înregistrare al maşnilor cu numere străine ar putea fi extins. Cu această propunere a venit premierul Pavel Filip, în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului.

"Am luat acum trei luni o decizie şi am oferit posibilitatea tuturor celor care au maşini înmatriculate peste hotarele Republicii Moldova să înregistreze aceste automobile aici, acasă, cu o reducere de taxe de 70%. La ziua de astăzi avem peste 14.300 de proprietari de autoturisme care şi-au înregistrat maşinile aici în Republica Moldova şi au beneficiat de această reducere de taxe.

În acelaşi timp, din cifrele pe care mi le-au prezentat colegii din regiunea sau cei care au automobile înmatriculate în regiunea Transnistreană s-au înregistrat doar 1.200 şi în acelaşi timp, vorbind şi cu viceprim-ministrul Balan, există mai multe întrebări, atât celor care se află în zona de securitate, dar şi a apărut o problemă pe parcurs, de aceea ei au venit să înregistreze automobilele cu întârziere.

Propunerea a fost să venim cu o prelungire a termenului de trei luni", a declarat premierul Pavel Filip.

PUBLIKA.MD aminteşte că, noile facilităţi pentru înmatricularea maşinilor cu numere străine au intrat în vigoare în decembrie, 2016.

Astfel, cetăţenii moldoveni care îşi au domiciliul în dreapta Nistrului şi carnet eliberat de autorităţile constituţionale, dar care deţin maşini cu numere transnistrene, sunt obligaţi să-și înmatriculeze automobilele.

În caz contrar, vor fi amendaţi cu 1.500 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu