Veste bună pentru șoferi. O aplicaţie online va permite verificarea stării drumurilor

Embed:

Aplicaţia care va permite şoferilor să verifice starea drumurilor naţionale sau să sesizeze o problemă apărută în trafic funcţionează în regim de testare.

Ministrul Economiei, Chiril Gaburici, a prezentat-o la un centru de excelenţă în IT şi a declarat că săptămâna viitoare proiectul va fi complet funcţional.

"Aici este un exemplu cum tehnologia ne informează şi ne dă posibilitatea să ştim care e următorul pas şi ce trebuie să facem. Noi vrem în momente mai dificile, de zăpadă abundentă pe drumuri, etc, cetăţenii să se asigure că pot ajunge la punctul de destinaţie", a spus ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Aplicaţia va fi disponibilă pentru toţi utilizatorii rețelei Telegram. Şoferii trebuie doar să introducă în fereastra de căutare cuvântul ASD, adică Administraţia de Stat a Drumurilor.

Ulterior, prin butonul "vreau sa semnalez" vor putea sesiza orice problemă. Ulterior datele vor fi disponibile şi pentru ceilalţi conducători auto.

"Trebuie să daţi permisiunea pentru ca robotul să aibă acces la informaţia despre locaţia telefonului şi a persoanei care raportează. După asta sunt trei tipuri de raportare foarte uşoare, selectaţi accident sau drum întroienit, sau gheţuş. Dacă este necesitatea şi dacă doriţi, puteţi trimite o fotografie", a spus secretarul de stat la Ministerul Economiei, Anatol Usatîi. 

Programul este un real parteneriat între autorităţi şi cetăţeni în beneficiul tuturor.

"Cu ajutorul cetăţenilor noi vom avea informaţia mai clară şi mai rapidă în timp real. Este foarte important ca informaţia pe care o oferă cetăţenii să fie veridică", a spus directorul general ASD, Gheorghe Curmei.

În prima săptămână de la lansare, aplicaţia va funcţiona în regim de testare, ulterior aceasta va putea fi folosită în mod normal.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu