VESTE BUNĂ PENTRU ȘOFERI! Lucrările de construcţie a podului din Anenii Noi, care trece peste râul Bâc, finisate (FOTOREPORT)

Embed:

După ani de aşteptare, podul din Anenii Noi, care trece peste râul Bâc, a fost renovat. Construcţia a fost demolată în 2017 şi ridicată din temelii, conform standardelor europene. Costul lucrărilor este de 18 milioane de lei, iar banii au fost oferiţi din Fondul Rutier. La inaugurare a participat şi o parte a cabinetului de miniştri, în frunte cu Pavel Filip.

"Erau găuri pe dânsul, vreo mașină mare putea într-adevăr să cadă, într-adevăr era pericol. Bine că s-a reconstruit, foarte bine. "

Podul face legătura dintre mai multe drumuri locale cu traseul regional Floreşti- Anenii Noi. Acum, locuitorii a 12 sate nu vor mai fi nevoiţi să ocolească zona.

"Acest pod era într-o stare foarte rea și în mare parte, datorită faptului pentru că era trafic foarte mare de autoturisme care duceau de la carieră diferite materiale de construcții", a declarat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

În curând, şi locuitorii satului Speia din acelaşi raion vor avea un motiv de bucurie. Drumul de peste 2 kilometri care trece prin centrul satului este în proces de reparaţie capitală.

"A fost rău, că nu puteai ieși cu o mașină mică, te afundai în gropi, cum s-ar spune. Nouă de pare bine că fac drumurile și au avut nevoie poate și de noi, ca să ieșim la o trasă."

"O să fie tare bine. Pentru toți, nu doar pentru mine, pentru toată lumea. Poate a fi și altfel, nu a fi atâta colb, atâta praf."

"Mai bun, că pe lângă școală s-a făcut un drum foarte bun."

"Porțiunea aceasta de drum urmează să fie fie practicabilă până la sfârșitul anului, ceea ce mi-au spus constructorii nemijlocit. Deci ultimul strat de asfalt va fi pus deja anul viitor, după ianuarie, atunci când timpul va permite", a menționat premierul Pavel Filip. 

Drumul din Speia face parte din tronsonul Bulboaca-Delacău, cu o lungime totală de 28 de kilometri. Lucrările de reabilitare costă 189 de milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu