Veste bună pentru şoferi! Limita de greutate a vehiculelor care trec podul peste Nistru a fost extinsă

Embed:
Autorităţile au extins limita de greutate a vehiculelor care trec podul peste Nistru, de la 3,5 tone până la 10 tone. În acest sens au fost schimbate şi indicatoarele rutiere. Decizia vine după ce experţii au constatat că podul corespunde cerinţelor tehnice pentru a fi traversat de camioane.

"La prima etapă s-a pus această restricţie de 3,5 tone pentru a monitoriza acest pod la capitolul tehnic, la capitolul rezistenţă. S-a constatat că podul poate rezista lejer la unor încărcături mai mari. La moment suntem în derulare a unor lucrări de expertizare.Noi considerăm că poate fi extinsă până la 80 de tone", a menţionat Sergiu Bucătaru, secretar de stat la Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Podul care face legătura între satele Gura Bâcului şi Bâcioc a fost redeschis anul trecut, în data de 18 noiembrie, după o pauză de 25 de ani. La ceremonie au participat premierul Pavel Filip şi liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Acum, cetăţenii de pe ambele maluri ale fluviului au de parcurs o distanţă mai mică. Podul a fost aruncat în aer în 1992. La începutul anilor 2000 acesta a fost reparat cu bani din fondurile europene.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu