VESTE BUNĂ PENTRU POLIȚIȘTI. În trei luni, 201 angajaţi MAI se vor muta în case noi

Embed:

În doar trei luni, peste 200 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne se vor muta în apartamentele de serviciu.

Ministrul Alexandru Jizdan precizează că a fost semnat un parteneriat public-privat cu o companie de construcţie, care urmează să dea locuinţele la cheie, în blocuri noi. 

"Este o premieră când Ministerul de Interne are un astfel de proiect. În paralel mai avem alte două parteneriate publice-private în cadrul IGSU, acolo deja au fost înmânate cheile pentru 7 apartamente, iar următoarele 47 urmează să fie înmânate anul viitor. Vom continua aceste proiecte până când vom avea suficiente apartamente de serviciu pentru toţi angajaţii MAI care au nevoie de ele", a spus ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Arcadie Semeniuc este angajat al Ministerului Afacerilor Interne de mai bine de 15 ani. Bărbatul este căsătorit şi are patru copii, iar de-a lungul anilor a fost nevoit să schimbe mai multe apartamente pe care le închiria.

"Este un lucru bine venit pentru poliţişti. Asta mai ales că nu fiecare angajat poate să achite chiria pentru un apartament, de aceea majoritatea locuiesc în cămine", a spus subofiţerul de patrulare al INP, Arcadie Semeniuc.

S-a gândit chiar să reunţe la uniforma de poliţist pentru un loc de muncă peste hotare ca să asigure un viitor mai bun familiei sale. Vestea că va deveni unul dintre cei 201 de beneficiari de apartamente se serviciu, i-a schimbat planurile.

"Vrem să fim împreună cu familia, pentru că nu este o familie fericită atunci când unul este peste hotare, altul acasă cu copiii. De aceea, plecarea peste hotare nu este cea mai bună variantă", a spus subofiţerul de patrulare al INP, Arcadie Semeniuc.

Anterior, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a declarat că oferirea apartamentelor de serviciu pentru poliţişti, salvatori, carabinieri şi alţi angajaţi ai MAI va rezolva criza de personal şi nevoia de a atrage în sistem cât mai mulţi tineri specialişti.

De la începutul acestui an, şapte angajați ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au primit primele apartamente de serviciu. În următorii trei ani vor fi construite peste 300 de spații locative pentru angajaţii Ministerului Afacerilor Interne.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu