VESTE BUNĂ pentru pasageri. CFM va ieftini preţul biletelor pentru călătoriile externe

Embed:

Calea Ferată a Moldovei vrea să atragă mai mulţi pasageri, iar pentru asta propune să taie din preţul biletelor pentru călătoriile externe. Conducerea CFM susţine că aceasta este singura soluție pentru a mări fluxul de clienţi.

"Сomitetul CSJT din care face parte si Moldova, examinează posibilitatea de a micșora prețurile, de a face reducerile majore pentru a trage oamenii înapoi. Acest proiect este de lungă durată", a spus vicedirectorul CFM, Grigore Condurache.

În prezent, sunt vândute doar 50-60 la sută din numărul total de bilete spre Rusia, Ucraina, România şi Belarus. Trenurile circulă pline doar în anumite perioade.

"În același timp noi dorim să micșorăm prețurile cu 50 de procente la trenul Chișinău-București. Trenul pornește seara si ajunge dimineața la București. Adică omul poate ajunge odihnit", a spus vicedirectorul CFM, Grigore Condurache.

Unii pasageri care sunt fideli acestui tip de transport spun că abia aşteaptă ca propunerea CFM să fie acceptată de Guvern.

"Nu am încercat să zbor cu avionul. Chiar dacă este mai rapid, prefer să călătoresc cu trenul. Este mai confortabil şi mai sigur".

"Nu ştiu de ce, dar anul acesta costă mai puţin. Chiar dacă diferenţa este de doar 100 de lei, pentru mine e considerabilă. Plec la Moscova, la copiii şi nepoţii mei."

O călătorie cu trenul de la Chişinău la Iaşi la clasa a treia costă 90 de lei. Cel mai scump este biletul spre Sankt Petersburg, 2 100 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu