VESTE BUNĂ pentru părinţii din Ruseştii Noi. Grădiniţa din localitate va fi extinsă

Embed:

Părinți din satul Ruseșții Noi, raionul Ialoveni, nu-și vor mai duce odraslele la grădinițele din localitățile din preajmă. Ministrul Dezvoltării Regionale a verificat astăzi cum decurg lucrările de extindere a instituției din localitate. De anul viitor, capacitatea acesteia va fi dublată.

Aceasta este probabil unica grădiniță în care liniștea este înlocuită cu zgomotul asurzitor al lucrărilor de reparație. În schimb, din septembrie 2017, instituția va fi gata să primească nu doar 100 de copii, ci deja 200.

"Gradiniţa este făcută prin anii 60, mijlocul anilor 60 încă de fostul colhoz. Condiţiile nu erau, nu erau nici puncte sanitare, nici paturi, nici bucătarie", a declarat primarul satului Ruseștii Noi, Ialoveni, Pavel Codreanu. 

Rusești Noi este o localitate mare, cu aproape 6.000 de locuitori, dintre care 400 sunt copii de vârstă preșcolară.

"Se vede o tendinţă a tinerilor căsătoriţi care rămân aici, îşi găsesc de lucru poate în oras fiindcă suntem în o raza de 18 km şi au locuri de muncă, dar nu au unde să-şi lase copii. Natalitatea este 2-3 copii în familie", a declarat directorul grădiniței din Ruseștii Noi, Liliana Manulachi. 

Pentru reconstrucția și extinderea grădiniței sunt prevăzuți peste cinci milioane de lei. 70 de procente din acestea au fost oferite de Consiliul județean Dâmbovița. Restul banilor din bugetul raional.

Acesta este un alt șantier inspectat de ministrul Bîtca. În aceste blocuri cu multe etaje din orașul Ialoveni sunt 94 de apartamente, ce vor fi distribuite gratis.

"Construim apartamente sociale aici pentru tinerii specialişti din domeniile educaţiei, sănătăţii, asistenţei sociale şi pentru paturi social vulnerabile de diferite categorii, invalizi de diferite categorii. Avem preconizate 700 de locuinte sociale care se construiesc. Avem deja date în exploatare în Călăraşi, Sângerei, Briceni", a declarat ministrul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, Vasile Bîtcă

2.500 de oameni din toată țara vor primi locuințe sociale. Costul proiectului se ridică la peste 20 de milioane de euro, 60 la sută dintre bani fiind garantați de Banca Centrală Europeană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu