Veste bună pentru moldoveni. Toate drumurile care duc spre ieşirea din ţară vor fi reconstruite capital

Embed:

Toate drumurile care duc spre ieşirea din ţară vor fi reconstruite capital. Banii vor fi alocaţi din Fondul Rutier, iar în primă fază, vor intra în reparaţii tronsoanele aflate într-oi stare avansată de degradare.

Este vorba despre şoseaua care duce spre Vama ”Larga-Kelmenţî”, cu o lungime de 5 km, traseul spre ”Unguri-Bronniţa”, de 6,3 km şi drumul care leagă punctele de trecere ”Giurgiuleşti-Reni” şi ”Giurgiuleşti - Galaţi” de peste un kilometru.

"Este vorba despre plombarea gropilor şi stratul de egalizare pentru a îmbunătăţi planetatea drumurilor şi crearea unor benzi adăugătoare pentru staționarea camioanelor în aşteptare", a spus  şeful-adjunct Direcţia "Drumuri şi Poduri", Radu Rogovei.

Cel mai deteriorat drum este cel care duce vama Larga.

"Este destul de deteriorat şi face ca mijloacele de transport să ocolească postul nominalizat. Unitățile de transport vin destul de rar, avem unităţi de transport mai mult în zilele de sărbători sau sâmbăta, duminica", a spus şeful-adjunct biroul vamal nord, Veaceslav Juraveli.

Pentru a nu-şi strica maşinile, şoferii preferă să ocolească acest post şi merg pe la Otaci sau Criva.

"Ei motivează că mai bine ar sta în rând două, trei sau chiar patru ore, dar să meargă pe un drum cu mult mai bun. Comparativ cu anul trecut avem un flux dublu, air din acest motiv am mărit şi numărul de personal", a spus şeful postului vamal Criva, Dorin Popovici

"Chiar este rău. Într-adevăr pe aici este mai uşor, e mai bun drumul şi mai repede."

"Faţă de celălalt prefer să merg pe aici, totuşi e rău.Se strică maşinile, asta este o problemă."

"Fiecare vrea să aleagă un drum mai bun pentru că investiţiile la maşină sunt mari astăzi."

Lucrările de reparaţie vor începe în primăvară, iar autorităţile speră să finalizeze proiectul până la sfârşitul anului 2018.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu