Veste bună pentru locuitorii raionului Cantemir. Ce proiect au lansat autorităţile

Embed:

Raionul Cantemir va avea peste doi ani un nou sistem de canalizare și o nouă stație de epurarea a apelor reziduale. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, în colaborare cu Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare, a lansat astăzi un proiect în acest sens. Localnicii spun că abia aşteaptă ca problema să fie soluţionată. 

Victoria creşte singură doi copii. Toţi trei locuiesc într-o cameră de cămin cu o suprafaţă de 18 metri pătraţi. Alături, are o încăpere mai mică, în care găteşte şi se spală în lighean, iar apele menajere sunt aruncate lângă bloc. De toaletă nici vorbă.

Alţi locatari, cu o situaţie materială mai bună, şi-au montat singuri sisteme de canalizare, care contravin tuturor normelor.  

Aceste probleme vor fi rezolvate peste doi ani, promit autorităţile. 

"Beneficiul locuitorilor la construcţia acestui sistem de canalizare va fi mediul nu va fi poluat, adăugător vor beneficia peste 34 de kilometri de construcţie a unui sistem de canalizare şi va fi o lume mai sănătoasă", a declarat ministrul în exercițiu al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca. 

"Proiectul este o contribuție importantă pentru sănătatea oamenilor, iar dacă vorbim pe termen lung, este o contribuție la îmbunătățirea stării mediului în orașul Cantemir și în întregul raion", a spus șeful Biroului de Coordonare pentru Cooperare Tehnică a Austriei, Gerhard Schaumberger. 

Construcţia sistemului de canalizare și a unei noi stații de epurare a apelor reziduale va costa, în prima etapă, aproape şase milioane de euro, iar în a doua - peste zece milioane de euro.

Banii vor fi acordaţi de austrieci, dar şi de alţi parteneri externi, precum şi de autorităţi şi localnici. De pe urma proiectului vor avea de beneficiat 9.000 de oameni.  

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu