Veste bună pentru locuitorii din Strășeni. O nouă pasarelă a fost instalată în locul celei construite acum aproape 50 de ani

Embed:

Locuitorii din Străşeni nu vor mai fi puşi zilnic în faţa unei dileme: să-şi rişte viaţa traversând în fugă un drum naţional şi calea ferată sau să meargă pe un pod care stă să cadă.

O nouă pasarelă a fost instalată în locul celei construite acum aproape 50 de ani.

Oamenii speră că noua pasarelă va fi dată în exploatare cât mai curând posibil.

"Când merge trenul, când merg maşini de tonaj mai mare se simte o zguduitură aşa, parcă ţi-e frică. Mai ales seara e periculos, eu mă întorc de la serviciu la ora opt. practic nu vezi nimic pentru că nu e iluminare. Este o idee bună. Ceea ce au făcut e bine".

"După cum se vede, deja nu o să ne mai pască pericolul întrucât o să avem un pod nou. Ne bucurăm foarte mult".

"Podul ăsta actual a fost construit în anii '72, '73. În '73 a fost dat în exploatare.Ţin minte podul ăsta când s-a construit şi acum am ajuns să văd şi podul ăsta. Deja aşteptăm să mergem pe pod nou, frumos".

Lucrările au fost inspectate anterior de candidatul PDM în circumscripţia numărul 20, Pavel Filip, care a cerut urgentarea acestora.

"Aici nu am făcut până la capăt"...

Pentru construcţia pasarelei s-a ţinut cont de toate aspectele, inclusiv cele pentru persoanele cu nevoi speciale.

"O să fie făcută toată montarea şi după asta treptele, acces, toată lungimea va fi din beton şi după ast lucrările de vopsire, iluminat. Şi aici sunt rosturi dilatare, sunt trei, la capete şi la zona de coborâre şi vor fi instalate pietonale".

Pasarela face legătura cu drumul central al zonei economice libere.

"Asta este unica soluţie pentru a scoate traficul din oraş, pasarele, treceri subterane una la mână şi desigur atunci când vorbim nemijlocit despre transport, intersecţiile denivelate", a spus candidatul pe Circumscripţia Străşeni, Pavel Filip.

Vechiul pod urmează să fie demolat. Lucrările de construcţie a noii pasarele au început încă în 2017. Valoarea proiectului se ridică la aproape 12 milioane de lei, bani alocaţi de Guvern.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu