Veste bună pentru locuitorii din Găgăuzia. Aceștia îşi vor putea perfecta toate actele la ghişeul unic, deschis la Comrat

Embed:

Locuitorii din Găgăuzia îşi vor putea perfecta toate actele la ghişeul unic, deschis astăzi la Comrat. Chiar din prima zi, zeci de persoane au beneficiat de serviciile acestui centru multifuncţional.

În total, sunt 18 ghişee unde oamenii pot să-şi perfecteze actele de identitate, să înregistreze o afacere, să perfecteze documente de cadastru sau să obţină licenţe.

" Luaţi acest talon şi mergeţi cu el în sala de aşteptare. "

Oamenii sunt mulţumiţi de deschiderea centrului pentru că nu mai trebuie să alerge prin tot oraşul pentru a perfecta acte.

" E foarte bine, civilizat şi comod. - Dar înainte cum era? - Înainte era îmbulzeală."

"Repejor mi-au spus ce să fac, e bine. Mulţumesc oamenilor care au făcut toate astea."

" Am venit de vreo două minute, nu mai mult. - Peste câte minute aşteptaţi să treceţi? - Eu aştept, e o doamnă înaintea mea. A venit deja? Iată îmi spun că deja rândul meu."

Deschiderea centrului a înlesnit nu doar accesul oamenilor la servicii, dar şi munca angajaţilor.

" A apărut rândul electronic, fiecare stă aparte, e transparenţă, omul poate să vadă cum e primit. "

Oficialii din Găgăuzia sunt şi ei foarte mulţumiţi de deschiderea centrului.

" În primul rând vreau să mulţumesc conducerii ţării. Astăzi la noi în Găgăuzia este primul centru. În primul rând el este pentru a înlesni cetăţenilor accesul la servicii. Şi e plăcut să auzi că oamenii iese de aici şi spun că au primit un serviciu făra prea multe acte", a spus preşedintele Adunării Populare din Găgăuzia, Vladimir Gîssa.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Servicii Publice, centrele multi funcţionale propun cetăţenilor peste o mie de servicii care anterior necesitau deplasarea la mai multe instituţii.

" În acest centru multi funcţional cetăţeanul vine o singură dată, folosind şi rândul electronic, văzând o sală spaţioasă cu operatori, toţi într-o sală. Accesează toate serviciile doar într-un singur loc", a spus directorul Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Răilean.

Ghișeul unic de la Comrat este a al treilea de acest gen din Republica Moldova. Primul a fost deschis la Străşeni în decembrie anul trecut, iar al doilea săptămâna trecută la Cahul.

Agenţia Servicii Publice planifică să deschidă câte un astfel de centru în fiecare raion în următoarele două luni. Costul total al proiectului se estimează la aproape 300 milioane de lei, bani din bugetul agenţiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu