VESTE BUNĂ pentru locuitorii din Dumbrava. Microbuzele de pe ruta 103 vor ajunge până în localitatea lor

Embed:
Locuitorii suburbiei Dumbrava din Capitală pot ajunge în Chişinău şi cu microbuzul 103, a cărui rută a fost prelungită. Decizia a fost luată după ce oamenii s-au plâns că nu au cu ce ajunge în Capitală şi că de multe ori sunt nevoiţi să meargă pe jos până la prima staţie de transport public din Chişinău.

În lipsa transportului public, Nicolae Ouş era nevoit să apeleze la companiile de taxi ca să ajungă la timp la serviciu. Bărbatul spune că lunar cheltuia peste 500 de lei.

"- Cât timp vă lua să ajungeţi în Chişinău la muncă? - Câte o oră, o oră şi jumătate trebuia mai devreme să te trezeşti pe la 6 dimineaţa ca să te porneşti. Şi să ajungi acasă probleme erau că stăteai în marginea drumului şi nu aveau nici un grafic", a spus Nicolae Ouş, locuitor Dumbrava.

Cele câteva microbuze care veneau doar până la intrarea în localitate circulau foarte rar.

"Eu personal am aşteptat şi două ore şi o oră şi jumătate microbuzul şi mă uit şi la copiii ăştia cum îngheaţă ei."

"Dimineaţa copiii întârziau la şcoală din considerentul că rutele mergeau la un interval de 20 şi chiar 40 de minute."

Prelungirea itinerarului rutei 103 a fost posibilă după instalarea unui semafor la intersecția străzii Liviu Deleanu cu șoseaua Balcani, pentru securizarea circulației transportului public din zonă. La inaugurare a participat şi Constantin Țuțu, candidat PDM la funcţia de deputat pentru circumscripţia nr.33, din care face parte şi suburbia Dumbrava.

"Am scris demersuri, am apelat la reprezentanţii Direcţiei Transport din cadrul primăriei, am venit la faţa locului cu ei, am vorbit cu oamenii şi împreună cu administratorii de rute am găsit această soluţie", a declarat Constantin Ţuţu, candidat la funcţia de deputat pentru circumscripţia nr.33.

În oraşul Dumbrava sunt aproape două mii de locuitori. Autorităţile locale spun că aproape 50 de vehicule de pe ruta de microbuz 103 vor circula zilnic, din Chişinău spre Dumbrava şi retur, la intervale de 10 minute.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu