Veste bună pentru locuitorii din Cubolta. Peste o sută de familii vor avea apă potabilă, după ce a fost inaugurat un apeduct

Embed:

Peste o sută de familii din comuna Cubolta, raionul Sângerei, vor avea apă potabilă la robinete, după ce în localitate a fost inaugurat un apeduct. Printre primii beneficiari este şi Evdochia Cudalb. Femeia spune că de acum încolo îi va fi mai uşor la treburile din gospodărie.

"Am tras apa asta, e apă bună. Şi maşinca nu o să se strice că se depun săruri. Avem apă şi apa e bună şi facem şi mâncare cu ea. Tot timpul este. Acum dacă nu-I lumină, să fi fost cu cea din fântână, nu era să avem apă, dar aşa cu asta e toată vremea."

Oamenii din sat au aşteptat acest lucru de zeci de ani, deoarece apa din fântâni este de proastă calitate şi nu o pot folosi în alimentaţie.

"În fântâni scade apa, tare scade. Astă vară chiar puţin. Scoteam câteva căldări de apă şi apa se tulbura. Dar acum avem apă."

"E mai uşor, clar lucru pentru cine nu poate aduce de la fântână cu căldarea. Deschizi robinetul şi curge apa."

Autorităţile au început construcţia apeductului anul trecut. Până acum, au fost conectate la reţea toate gospodăriile din satul Mărăşeşti, care este în componenţa comunei Cubolta.

În Cubolta, însă, apeductul urmează să fie extins în întreaga localitate. O bună parte din localnici sunt însă în aşteptarea apeductului.

"Foarte mult aşteptăm, de mult timp, deja un an de când s-a tras. Tare mult doresc şi sper ca la annul poate…"

"Dacă o să fie conectat tot satul, cred că o să fie normal. Până la urmă trebuie, apa trebuie, s-a constatat de acum că apa din fântâni nu enormală, nu e bună."

Primarul localităţii spune că problema a fost parţial rezolvată. Pentru a conecta la reţea întreaga localitate, urmează să mai construiască încă nouă kilometri de apeduct.

"Ne rămâne să construim restul 9 km de reţea. Şi să convingem populaţia că este o apă de calitate, a fost verificată, a fost testate. Întruneşte condiţiile de apă potabilă, conform standardelor în Republica Moldova", apsus primarul comunei Cubolta, Alexandru Sârbu.

Lucrările de conectare la apeduct au costat aproape şapte milioane de lei. Banii au fost finanţaţi de către Fondul Ecologic Naţional.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu