Veste bună pentru locuitorii Capitalei. Grădiniţa numărul 28, din cartierul Poşta Veche, va fi renovată

Embed:

După ce a stat în paragină aproape 20 de ani, grădiniţa numărul 28, din cartierul Poşta Veche al Capitalei, va fi renovată.

Acest lucru a devenit posibil după ce autorităţile municipale au reuşit să treacă imobilul din gestiunea Institutului de Educaţie Fizică şi Sport în cea a primăriei.

Dacă acest lucru nu se întâmpla, clădirea ar fi fost demolată pentru că un antreprenor îşi anunţase deja intenţia să construiască acolo un bloc.

Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, nu a vrut să ofere detalii despre modul în care a fost înstrăinat lotul de teren pe care este amplasată grădiniţa, dar a spus că a luptat un an cu birocraţia pentru a nu permite demolarea acesteia şi a o recupera.

Acum municipalitatea urmează să identifice resursele financiare necesare pentru lucrările de reparaţie.

"Am făcut demersuri necesare către toate instituţiile. Ea era la balanţa Institutului de Educaţie Fizică şi Sport. Nivelul investiţiei se ridică la peste 20 de milioane de lei. Nu putem promite anul ăsta, dar la anul cu siguranţă grădiniţa va fi funcţională", a spus Ruslan Codreanu primar interimar al Capitalei.

În prezent, în cartierul Poşta Veche sunt şapte grădiniţe. Unele dintre ele sunt frecventate de un număr mult mai mare de copii, decât permite capacitatea instituţiilor.

"Numărul copiilor care solicită şcolarizare în grădiniţe se ridică la trei mii în sector, în acest micro sector numărul lor este de aproape 700 de copiii. Grădiniţa numărul 28 este un lucru foarte necesar pentru municipiul Chişinău", a spus Andrei Păvăloi şef direcţia educaţie din sectorul Râşcani.

Imobilul necesită reparaţie capitală, întrucât instituţia preşcolară nu mai funcţionează de aproximativ 20 de ani. Din ceea ce vedeţi acum va rămâne doar pereţii. După renovare în grădiniţă vor funcţiona 12 grupe de copiii, dintre care patru creşă şi aproximativ opt grupe pentru picii de la trei la şapte ani.

Vestea le-a bucurat pe mămicile cu pici, care locuiesc în preajmă.

"Nu vom sta în rând câte trei ani pentru a prinde rând la grădiniţă. Cu aşa capacitate pentru Poşta Veche unde natalitatea este mare va fi super."

"Va fi foarte bine pentru că sunt foarte puţine grădiniţe în regiune. "

Acesta este deja a opta grădiniţă din Chişinău, pe care autorităţile au reuşit să le recupereze după ce ani în şir s-au aflat la evidenţa unor instituţii.

Şapte dintre ele, urmează a fi reparate şi redeschise în acest an.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu