VESTE BUNĂ pentru locuitorii Capitalei. Cinci troleibuze noi vor circula pe linia 24

Embed:
Încă cinci troleibuze noi vor circula, de săptămâna viitoare, pe linia 24, care leagă sectorul Ciocana de cartierul Telecentru. Anunţul a fost făcut de primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu. De asemenea, în decurs de trei săptămâni, cinci troleibuze cu mers autonom vor fi scose pe străzi şi în oraşul Durleşti. Ultima noutate i-a determinat pe mai mulţi oameni din localitatea vecină să ceară autorităţilor prelungirea rutelor până în Dumbrava. Ei spun că, în fiecare zi, se înghesuie în microbuze, iar copiii nu au cu ce ajunge la şcoală.

"Troleibuzele merg până la o oră mai târzie, dar, la şapte şi jumătate, din zona Flacăra, nu mai este niciun transport. După grădiniţă am o activitate cu copilul şi nu avem cu ce ne duce acasă."

"Se ceartă lumea, e agresivă. Copiii, maturii nu încap, dar copiii, unde să-i mai urci?"

"Avem copii la şcoală, nu au cu ce veni acasă. Acum, iarna, de când rutiera 126 nu merge, trebuia să las eu sau soţul serviciul ca să ne ducem copiii acasă."

Primarul interimar al Capitalei susţine că troleibuzele nu pot ajunge până la Dumbrava din lipsa infrastructurii corespunzătoare, însă o soluţie ar fi ca mai multe microbuze şi autobuze să circule până în această localitate. Pentru asta însă trebuie instalat un semafor la intersecţia şoselei Balcani cu strada Liviu Deleanu.

"Administratorii de rute de maxi taxi efectiv refuzau să circule pe şoseaua Balcani, care leagă Dumbrava cu oraşul, pentru că nu puteam asigura securitatea unităţilor de transport. Oamenii au fost informaţi despre asta că, imediat ce vom instala semaforul, vom pune şi rutele de transport", a declarat Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei. 

În acest an, autorităţile municipale au alocat bani pentru asamblarea şi procurarea a 20 de troleibuze noi.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu