VESTE BUNĂ pentru liceenii din ţară! Ar putea avea mai puţine ore obligatorii şi mai multe opţionale. Ce spune Monica Babuc

Embed:

De anul viitor, elevii claselor liceale ar putea avea mai puţine ore obligatorii şi mai multe opţionale. Exemplul curriculumului-pilot aplicat la Liceul Academiei de Știinte dă deja primele roade. Acolo sunt predate cu şase materii mai puţin.

"Am vizitat Liceul Academiei tocmai din considerentul că din anul 2014-2015 această insituţie pilotează un plan cadru individualizat, tocmai realizează acest obiectiv: ore obligatorii mai puţine. Dacă în liceu clasic avem 30-31ore obligatorii, la Liceul Academiei se operează cu un cadru individualizat de 24 de ore", a declarat Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Conform acestui program, elevii claselor liceale au posibilitatea să-şi aleagă materiile opţionale din cele şase discipline, în funcţie de orientarea lor profesională.

În luna octombrie, liderul PDM a solicitat Ministerului Educaţiei să elaboreze un program de instruire mai adaptat nevoilor elevilor şi să modernizeze curriculumul şcolar.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu