Veste bună pentru judocanii moldoveni! Statul le va oferi toate condiţiile pentru antrenamente

Embed:

Lotul naţional de judo a trecut peste problemele de anul trecut! După ce în 2013 şase judocani au ales să reprezinte Emiratele Arabe Unite, iar forul naţional nu a avut finanţare deplină din partea statului, lucrurile s-au schimbat radical în acest an.

Lotul naţional are parte de toate condiţiile pentru a se pregăti de cele mai importante turnee din 2014.

La începutul acestui an, lotul naţional a avut parte de un cantonament de 18 zile în România, iar de pe 13 februarie, timp de o lună, judocanii moldoveni vor participa la trei turnee internaţionale în Germania, Austria şi Cehia. Pentru evoluţia la aceste competiţii e nevoie de aproximativ 300 mii de lei. Cheltuielile vor fi suportate de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Acum, sportivii se pregătesc de Campionatul European, din luna aprilie, care va avea loc în Franţa. Lotul naţional a suferit câteva schimbări în 2014. Astfel, pentru competiţiile importante din acest an se pregătesc Valeriu Duminică, Igor Soroca, Artiom Nacu, Constantin Arpentin, Sergiu Oleinic şi Constantin Tipa.

"Nu vreau să vorbesc despre obiective, adică să le fac publice. Vreau doar să ne luptăm ca nişte bărbaţi şi să ne întoarcem acasă sănătoşi. Dacă vom obţine şi o medalie va fi şi mai bine" a declarat judocanul Valeriu Duminică.

După Campionatul European, vor începe competiţiile de calificare la Jocurile Olimpice, iar în perioada 25-31 august, judocanii vor participa la Campionatul Mondial de la Celiabinsk, Rusia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu