Veste bună pentru importatori. Noua tehnologie instalată la vama Leușeni face minuni (VIDEO)

Autorităţile vor să pună capăt rândurilor de camioane în vamă. Un scaner modern a fost pus în funcţiune la punctul de trecere Leuşeni. Cu ajutorul noilor tehnologii un TIR este verificat în doar două minute.

Toate mărfurile transportate cu camionul pot fi văzute cu ajutorul unui program ce transmite imaginile în timp real, în format 3D. 12 vameşi deja au fost instruţi de experţii din China cum să utilizeze noul echipament.

"Aici este exclusă posibilitatea infractorilor de a utiliza anumite inovaţii de ale lor pentru a induce în eroare colaboratorul vamal, acest echipament tehnic'', a comunicat şeful Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi.

Vestea este pe placul importatorilor. Nicu Isac transportă produse cerealiere din România în Republica Moldova. El spune că datorită noului scaner, nu-şi va mai pierde timpul preţios în vamă.

''Am stat foarte puţin. În comparaţie cu celălat aparat, unde se face stânga, dreapta, aici a mers excelent, foarte repede. Ca în Germania, tehnică de ultimă generaţie'', a spus importatorul Nicu Isac.

Noul scaner costă 63 de milioane de lei, bani oferiţi de guvernul Chinei sub forma unui credit nerambursabil.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu