Veste bună pentru fermieri. Din 2014, vor putea importa tractoare cu o vechime de până la 20 de ani

Embed:

Fermierii vor putea importa, din 2014, tractoare cu o vechime de până la 20 de ani. Este o prevedere a Politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor. În prezent, producătorii agricoli pot importa tehnică agricolă nu mai veche de 12 ani.

Fermieri salută iniţiativa autorităţilor. "Tehnică nouă nu-şi permite fiecare pentru că lipsa de surse financiare. De aceea eu socot că procurarea tehnicii bune necăutând că ea are 12 sau mai mulţi ani dar dacă este bună pentru folosit şi ar fi binevenit pentru mulţi fermieri", a spus fermierul Alexei Ivanov.

La rândul lor, dealerii de tehnică agricolă spun că noua prevedere a politicii bugetar-fiscale va reduce considerabil vânzarea tractoarelor cu o vechime de până la 10 ani.

"Tehnica de mâna a doua să-i zicem care are 3-4 ani da acesta afectează sigur că vânzările într-o oarecare masură. Dar tehnica mai veche de 12 ani nu va afecta foarte mult brandul nostru, brand de clasa premium", a declarat Igor Ciudnâi, manager vânzări.

Un tractor nou, din Belarus, costă acum aproximativ 300 de mii de lei. Dacă are o vechime de 12 ani, preţul scade până la 85 de mii de lei. Pentru acelaşi tractor, produs acum 20 de ani, preţul nu depăşeşte 30 de mii de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu