VESTE BUNĂ pentru enoriaşi. Drumul spre mănăstirea Chistoleni a intrat în reparaţie

Embed:
Drumul spre Mănăstirea Chistoleni din satul Sadaclia, raionul Basarabeasca, a intrat în reparaţie. Autorităţile locale au început lucrările şi promit că până la vară, enoriaşii vor ajunge mai uşor la lăcaşul sfânt. Pentru reabilitare au fost alocate peste şase milioane de lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Slujitorii Mănăstirii din Chistoleni şi localnicii spun că în unele zile erau nevoiţi să meargă pe jos aproape şase kilometri.

"Erau cazuri când ieşeam pe jos. Noi ne uitam uneori, iarna zăpada era foarte mare şi credeam că azi nu mai vine nimeni la mănăstire, când te uitai, apăreau câţiva creştini pe jos. Chiar şi pe glod. Cu ajutorul Domnului, drumul o să fie bun şi creştinii o să poată veni. Nu o să aibă piedica, că timpul nu este favorabil", a spus Arhimandrit Filaret, Mănăstirea Chistoleni.

Localnicii spun că din cauza drumului impracticabil ajung mai rar la mănăstire.

"Tare greu. Vrem să ne ducem, dar tare greu.- O să mergeţi mai des?-Clar. Dacă fac drumul o să ne ducem cu maşina în fiecare duminică. Miercuri şi vineri tot se fac slujbe puternice. Foarte frumos."

"Venim la Mănăstire când sunt sărbători mari. Ne-am bucurat când am auzit. Să ne ajute Dumnezeu. Să facă ce şi-au pusîn gând."

Lucrările vor dura aproximativ jumătate de an.

"Este un drum pe care îl aşteptăm noi cu toţii. Locuitorii satului, dar şi satelor vecine. Dar când se strică cu părere de rău nu au acces la Mănăstire. Sperăm că odată cu reparaţia drumului să fie şi un flux mai mare de enoriaşi", a declarat Vasile Baciu, primar satul Sadaclia, raionul Basarabeasca. 

"Ne bucurăm foarte mult pentru că în regiunea noastră nu avem atâtea locuri atractiv-turistice. Drumul dat va avea un impact foarte mare, pentru că vom putea atrage mai mulţi turişti."

La eveniment a fost prezent şi Dumitru Diacov, candidatul democrat pentru funcţia de deputat în circumscripţia numărul 40, care cuprinde include Cimişlia şi Basarabeasca.

"Primăria şi slujitorii acestei mănăstiri de ani de zile tot au încercat şi iată că noi am găsit această posibiliotate din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională posibilitate să construim acest drum. Este foarte important ca această zonă să fie traversată îndiferent de timp", a menționat Dumitru Diacov, candidatul PDM în circumscripţia nr. 40. 

Mănăstirea Chistoleni a fost ridicată în anul 1932 şi este unul dintre cele mai vechi lăcașe din sudul țării.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu