VESTE BUNĂ pentru elevi și profesori. 20 de şcoli din mai multe raioane ale țării vor avea calculatoare noi

Embed:

20 de şcoli din 12 raioane se vor bucura de calculatoare noi. 150 de computere din totalul celor 450 donate de Coreea de Sud au fost deja distribuite prin instituţii.

"În martie 2018 a fost prelungit un memorandum cu provincia Jeju, Coreea de Sud, conform acestui memorandum au fost planificate dotările cu 450 de computere pentru şcolile din Republica Moldova", a declarat Igor Şarov, secretar general de stat la Ministerul Educației. 

În gimnaziul din satul Constantinovca, raionul Edineţ, existau doar trei calculatoare, insuficiente pentru toţi cei 81 de elevi.

"Copii vor putea deja să înveţe mai intens şi să lucreze la aceste calculatoare performante", a spus Elena Golovatic, directorul şcolii din s. Constantinovca.

Aceeaşi situaţie a fost şi în gimnaziul din satul Trifăneşti, raionul Floreşti.

"-Foarte greu ne-a fost.
-Cum decurgeau lecţiile de informatică?
-Copii îşi aduceau şi calculatoarele de acasă, mai mult de acasă lucrau decât la şcoală dar ministerul a avut grijă şi de noi şi acum am primit aceste calculatoare."

Alte zeci de calculatoare noi, oferite în cadrul aceluiaşi proiect, au fost distribuite şi în alte localităţi din ţară.

"Am primit opt calculatoare performante, foarte bune, pe care contăm să le punem într-o sală multimedia. Calculatoare erau în şcoală dar erau de o generaţie foarte trecută, deja foarte vechi."

"Evident ca orice instituţie avem copii dornici de carte şi dornici de a cunoaşte cât mai multe, inclusiv, calculatorul şi acuma graţie acestei donaţii sunt sigur că bucuria va fi enormă."

Valoarea lotului este de peste 125 de mii de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu