VESTE BUNĂ pentru elevi. Laboratoarele de chimie, biologie şi fizică din 183 de școli vor fi dotate cu echipamente moderne

183 de instituții de învățământ din țară vor fi dotate în următorii doi ani cu echipament modern pentru laboratoarele de chimie, biologie şi fizică. Astfel, elevii vor putea efectua diverse experimente ştiinţifice.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, de utilaj vor beneficia şcolile renovate deja prin intermediul proiectului Reforma Învăţământului în Moldova.

Primele nouă laboratoare din raionul Cantemir, Leova, Râșcani, Nisporeni, Călărași, oraşul Orhei, Glodeni şi Ungheni urmează să fie dotate în acest an. Printre ele este şi Liceul Teoretic Meşterul Manole din satul Sălcuţa. Acum patru ani, şcoala a beneficiat de un grant în valoare de 46 de milioane de lei oferit de Banca Mondială, iar astăzi aceasta este o şcoală model. Cu toate acestea în laboratoare lipseşte echipamentul necesar.

"Aici suntem într-o sală de chimie care proaspăt a fost utilată. În mod firesc, dotarea laboratoarelor cu toate ustensilele. Pot fi utilizate doar în clasele unde există conexiune la sistemul de evacuare a apei. Unde fiecare elev, fiecare bancă are sursă de curent electric", a afirmat directorul Liceului Meşterul Manole, Sălcuţa, Liuba Pleșca.

Elevii abia aşteaptă să implementeze în practică cunoştinţele obţinute, scrie prime.md

"În cadrul lucrărilor de laborator, profesorilor le vine mai uşor pentru a desfăşura un experiment. Având la dispoziţie toate dorările pentru laborator, pot să înţeleagă acel experiment mai uşor", a afirmat profesoara Olesea Căldare.

Toate instituţiile renovate în cadrul Proiectului Reforma Învăţământului în Moldova vor primi echipament şi mobilier pentru laboratoare.

"Pentru anul curent sunt preconizate nouă instituţii de învăţământ general din cele 183. Din partea Băncii Mondiale a câte 30 de mii de dolari. Câte zece mii pentru fiecare laborator în parte", a spus şefa adjunct direcţie Ministerul Educaţiei, Mariana Goraș.

Valoarea totală a proiectului este de 4 milioane 800 mii dolari SUA.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu