VESTE BUNĂ pentru copiii din satul Varnița și orașul Bender! Complex educaţional-sportiv, INAUGURAT

Embed:

Veste bună pentru copiii din satul Varnița și orașul Bender. Cei mici vor putea juca handbal, tenis, volei şi fotbal în incinta unui complex educațional - sportiv renovat, care și-a deschis astăzi ușile. La evenimentul de inaugurare au participat mai mulți oficiali printre care şi premierul Pavel Filip.

Cei 150 de copii din satul Varnița și orașul Bender spun că sunt foarte bucuroşi că vor putea face sport pe terenuri şi pavilioane sportive moderne.

Până nu demult, toate echipamentele sportive erau vechi:

"Acum s-a construit şi s-au pus trenajoare. O să faci sport, o să ai un mod de viaţă activ".

"Sunt de la Bender. Este un teren de sport foarte interesant. Sunt multe echipamente sportive destinate pentru toate grupurile de muşchi. Îmi place mult aici".

Iar viitorii fotbalişti susţin că datorită noului teren de fotbal vor avea performanțe sportive mai mari.

"Înainte nu aveam teren mic. Era doar nisip şi era cam greu de jucat. Acum foarte bine este, artificial totul".

"La Bender este un stadion, dar care este într-o stare deplorabilă. Putem veni aici cu băieţii să jucăm fotbal, baschet, tenis şi să ne antrenăm".

Oficialii prezenţi la inaugurarea complexului sportiv au declarat că acest proiect este unul foarte important pentru ţara noastră.

"Este un eveniment important nu doar pentru localitatea Varnița. Dar și pentru că de aceste servicii vor beneficia și părinții și copii din Tighina. Ăsta este un pas absolut corect și un exemplu concret că apropierea sau restabilirea încrederii are loc prin măsuri absolut concrete", a specificat prim-ministrul Pavel Filip.

"În primul rând este un proiect fantastic pentru că de aceste servicii beneficiază şi copii cu nevoi speciale, în al doilea rând la acest complex vin copii nu doar din Varniţa ci şi din Bender", a declarat șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.

Primarul satului Varniţa, Alexandr Nichitenco, susţine că este mândru că localitatea sa a beneficiat de un asemenea proiect valoros.

"Multe proiecte am realizat în satul Varnița dar de așa amploare în sumă de trei milioane jumătate. Am făcut un lucru mare de care va beneficia nu numai cetățenii din satul Varnița, ci și copilașii din Transnistria", a spus primarul satului Varniţa, Alexandr Nichitenco.

Renovarea complexului sportiv a costat 150 de mii de euro, bani acordaţi de Uniunea Europeană în cadrul programului de consolidare a încrederii dintre locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului. Din 2009 şi până în prezent, UE a acordat peste 7,5 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii sociale din ţara noastră.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu