Veste bună pentru cei care vor să obţină permis de conducere: termenul de programare la examen a fost redus de la 65 la 45 de zile

Agenţia Servicii Publice a redus de la 65 până la 45 de zile termenul de programare la examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Despre aceasta a comunicat, vineri, directorul ASP Tatiana Cuneţchi, în cadrul unei şedinţe la guvern. 

Ea a menţionat că, în scopul fluidizării rândurilor la programarea prealabilă, subdiviziunile de examinare au fost dotate suplimentar cu mijloacele de transport specializate și, corespunzător, a crescut numărul de examinatori.

La rândul său, premierul Ion Chicu a cerut revizuirea cadrului legal în cazul pierderii permisului de conducere, care, în prezent, presupune trecerea repetată a tuturor etapelor de obținere a actului. Premierul a accentuat necesitatea eliminării condiției de examinare medicală pentru redobândirea permisului.

Totodată, Prim-ministrul a cerut revizuirea actelor normative pentru simplificarea procesului de preschimbare a permiselor de tip vechi și continuarea măsurilor pe termen scurt și lung pentru eficientizarea mecanismelor de obținere a permiselor de conducere. E de menționat că legislația în vigoare a Republicii Moldova nu obligă șoferii să-și actualizeze permisele de tip vechi, dar acestea nu corespund Directivelor UE, astfel șoferii întâmpină probleme în afara țării.

ASP precizează că programarea urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere este disponibilă exclusiv prin intermediul paginii oficiale ale instituției www.asp.gov.md.

Programarea în mod ordinar se efectuează, accesând pagina web a Agenției Servicii Publice www.asp.gov.md, telefonic la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto sau prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909.

 

loading...

Lasă un comentariu