VESTE BUNĂ pentru călători: A fost lansată noua linie de troleibuz, numărul 12

Embed:

Mai mult confort pentru pasagerii care circulă între sectoarele Ciocana şi Centru. Azi a fost lansată linia de troleibuz numărul 12. În orele de vârf ale dimineţii, oamenii nu s-au mai îmbulzit, aşa cum era până acum. Troleibuzele de pe noua rută circulă până pe strada Alexei Mateevici.

"Da, era foarte aglomerat şi seara, şi dimineaţa. Şi e foarte bine că s-a mai introdus încă o rută", a spus o femeie.

"Cred că deja o să fie mai uşor, oamenii o să se împartă, pentru că oamenii pleacă până la Telecentru de aici", a spus un bărbat. 

"Cred că da, o să fie mai uşor, pentru că o să fie mai liber, mai uşor de mers prin salon şi cred că o să fie mai uşor de lucrat", a completat un alt bărbat. 

Unii călători spun însă că noua linie nu va rezolva în totalitate problema aglomeraţiei din transport.

"Peste tot este îmbulzeală. Oricum cei care circulă cu 24 o să urce în 12", a spus un bărbat. 

Troleele vor circula pe un traseu care se suprapune pe o parte a itinerarului liniei de troleibuz 24, a anunţat primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul şedinţei operative. 

"Ruta 24 continuă să circule aşa cum a circulat până acum. Numărul de maşini pe ruta 24 şi 12 se majorează cu patru de la 34 vor fi 38 de unităţi de transport dinspre sectorul Ciocana şi spre sectorul Ciocana. De la 464 curse zilnice vor fi efectuate 606 curse zilnice. Şi intervalul, durata dintre curse va scădea de la 5-7 minute la 3-5 minute", a spus Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

Iniţial pentru această rută fuseseră prevăzute mai multe vehicule, însă în urma analizei de pe teren a fost stabilit numărul optim de trolee.

"Au fost asamblate cinci troleibuze clasice, dar suplinirea cu patru unităţi a fost suficientă. O unitate a fost direcţionată către parcul numărul 2. Dacă nu greşesc, ruta 20 o să fie suplinită cu încă o unitate", a declarat Dorin Ciornîi, directorul ÎM "Regia Transport Electric Chişinău". 

Primăria Chişinău a mai anunţat că de astăzi vor fi introduse staţii suplimentare pe traseul troleibuzului 34, care face legătura între strada Ciuflea şi satul Truşeni. Troleul va opri de acum şi pe Calea Ieşilor 103, pe strada Tighina până la intersecţie cu 31 August şi pe strada Ismail.

În plus, itinerarul liniei de autobuz numărul 31 va fi prelungit în oraşul Vadul lui Vodă, pe strada Ştefan Cel Mare şi Sfânt, până la Tabăra "Cireșarii".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu