VESTE BUNĂ pentru amatorii mașinilor coreene! Hyundai și Kia vor produce noi modele de mașini HIBRIDE

Hyundai și Kia se pregătesc să lanseze două modele de maşini cu motor hibrid, care să poată concura pe piața automobilistică cu Toyota Prius și Ford C-MAX, informează seekingalpha.com.

Aceste două modele posedă câteva avantaje față de Toyota Prius, dacă să ne referim la design-ul salonului, fiind, de altfel, dotate cu aplicații precum Android Auto și Apple CarPlay, care asigură o conexiune mai eficientă dintre celular și interfața mașinii.

Versiunele hibride ale Hyundai și Kia, dotate cu sistem de încărcare de tip plug-in de la priză, vor fi disponibile nu înainte de 2017.

Totuși rămâne de văzut dacă companiile automobilistice coreene vor fi în stare să construiască mașini cu motor electric pur, care ar putea parcurge 320 de kilometric cu un plin și care să coste în jur de 35.000 de dolari, pentru a concura cu Tesla și General Motors.

Mașinile hibride au fost lansate pe piață acum 15 ani, primele companii în acest sector, fiind Honda și Toyota, cu modelele Insight și Prius respectiv.

Prius a devenit o adevărată istorie de succes, fiind considerată de mulți sinonim al mașinilor hibride, în timp ce Insight a pierdut rapid pozițiile.

La începutul anului 2009, Honda s-a întors pe piață cu o nouă Insight, dar avea un aspect foarte asemanator cu cel al Prius, stârnind numeroase polemice. Producția acestora a fost stopată la scurt timp.

În următorii ani, diverși producători precum Volkswagen, Mercedes, BMW, Nissan și Subaru au creat diverse hidbride, adaptând modelele cu consum benzină deja existente.

Aparent doar o singura companie a reușit să concureze cu Toyota, în domeniul automobililor hibride, este vorba de Ford, cu modelul C-MAX.

În SUA, acest model este comercializat doar în varianta hibrid, în timp ce în Europa se vinde și cu motor benzină sau diesel.

Cu toate acestea , atât Toyota cât și Ford au înregistrat o diminuire a vânzărilor pe piața americană. Toyota Prius a pierdut 11%, producând 184.794 de unități în 2015, în timp ce vânzările modelului Ford C-MAX au coborât de 21%, fiind produse 21,768 de unități.

Pe aceeaşi temă