Veste bună pentru 61 de familii din raionul Leova. Beneficiarii locuințelor sociale și-au primit cheile de la apartamente

Embed:

61 de familii din raionul Leova şi-au trăit visul cu ochii deschişi. Acestea au beneficiat de locuinţe sociale, iar astăzi le-au fost înmânate cheile. Din cele 92 de apartamente construite, 31 sunt destinate tinerilor specialişti care vor veni să lucreze în raion. Beneficiarii abia aşteaptă să-şi amenajeze odăile şi să se mute la casă nouă.

Familia Ţîcău a locuit până acum în satul Filipeni, la părinţi. Spun că şi-au dorit dintotdeauna să aibă o casă doar a lor.

"Avem acea căsuţă, acea intimitate, acel loc în care suntem în cuibușorul nostru, fără mama, bunica, cumătra", a spus  Ruslan Ţîcău, beneficiar locuinţă socială.

Cei mai fericiţi sunt copiii pentru că nu vor mai fi nevoiţi să facă zilnic naveta pentru a ajunge la studii:

"E foarte frumoasă. Mi-am dorit demult să trăim aici".

"Demult aşteptat aeastă locuinţă".

Fiul cel mare, Nicolai, spune că deseori se întâmpla să nu ajungă la şcoală din cauza transportului, în special iarna. "Din cauza drumului deseori înghețam, mă ploua dimineaţa fiindcă nu aveam transport. "

Snejana Zadic face parte din categoria persoanelor cu nevoi speciale. Femeia are şi un copil în vârstă de cinci ani. Mama fetei abia aşteaptă să o vadă mutată la casa ei.

"Foarte frumoasă, foarte comodă, curat, frumos", a menţionat Snejana Zadic, beneficiară a locuinţei sociale.

În curtea blocului a fost amenajat şi un teren de joacă pentru cei mici.

O parte din locuinţe vor fi date tinerilor specialişti, care în perioada verii vor veni să lucreze în raionul Leova.

"Consiliul raional şi-a rezervat dreptul pentru a acorda un număr de apartamente tinerilor specialişti care vor veni în raionul Leova pe timpul verii. Este un lucru binevenit chiar şi pentru funcţionarii publici", a declarat Ion Gudumac, preşedintele raionului Leova.

La eveniment a participat şi ministrul agriculturii dezvoltării regionale şi mediului, Liviu Volconovici.

"În total, în Republică, până la sfârşitul anului vor fi realizate 670 de apartamente", a subliniat Liviu Volconovici.

Valoarea proiectului constituie 3,3 milioane de euro. 65 la sută din sumă a fost oferită de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar cu 35 la sută au contribuit autorităţile publice locale.

Pe aceeaşi temă