Veste bună penru elevii de la noi din țară. Fundația lui Vlad Plahotniuc Edelweiss oferă burse pentru 100 de elevi

Embed:

Elevii cu rezultate bune la învăţătură şi cei premiaţi la olimpiade sunt îndemnaţi să participe la proiectul "O sută de burse pentru tineri", lansat de Fundația lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss. Pentru a se înscrie în concurs, elevii trebuie să depună un CV, copiile diplomelor şi certificatelor de participare la olimpiade, dar şi un eseu pe tema "Viitorul ţării mele sunt eu".

Vestea lansării concursului i-a bucurat pe elevii Liceului "Mihai Viteazul" din Chişinău.

"Cred că este o oportunitate pe care nu ar trebui să o ratez. Programul dat este esențial în dezvoltarea elevilor și a întregului sistem educațional."

"Ar fi pentru prima dată pentru că școala nu oferă așa ceva și asta este un mic minus pentru că noi trebuie să fim stimulați să învățăm."

"Va fi un impuls și o motivație pentru a multiplica străduințele și eforturile depuse pentru învățătură."

Proiectul Fundației "Edelweiss" este salutat şi de profesori.

"Este un proiect extraordinar de bine gândit. Avem într-adevăr elevi foarte talentați, foarte mulți, atât la științele fixe cât și la activitățile curriculare. Avem talente și părerea mea este că copii trebuie susținuți", a spus directorul adjunct al Liceului "M. Viteazul, Valentina Demerji.

Președintele Fundației "Edelweiss", Lara Moraru, susţine că scopul proiectului este de a promova elevii cu rezultate bune la învăţătură.

"De astăzi, informația va fi disponibilă în toate raioanele din Republica Moldova. Noi de fapt, prin acest proiect îndemnăm toți tinerii liceeni care pățesc anul ăsta în clasa a XII-a să aplice pentru o bursă la Fundația lui Vlad Plahotniuc. Noi credem în potențialul tinerilor din Republica Moldova și anume din aceste considerente am lansat acest proiect."

Dosarele sunt acceptate până în data de 6 august, iar câştigătorii vor fi anunțați de întâi septembrie. Bugetul alocat pentru acest proiect este de 450 de mii de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu