Veste bună: O secţie a Spitalului Valentin Ignatenco, renovată capital

Embed:

Copiii internaţi în secţia reanimare a Spitalului municipal Valentin Ignatenco vor sta de acum încolo în saloane mai luminoase, mai călduroase şi dotate cu utilajul necesar. Confortul le este asigurat după ce secţia a fost renovată capital. Cu peste 3 milioane de lei, oferiţi de municipalitate, aici a mai fost adus mobilier nou destinat atât personalului, cât şi pacienţilor. 

Potrivit directorului Spitalului pentru copii Valentin Igantenco, secţia nu a mai fost reparată de aproximativ 20 de ani.

"Nu erau asigurate spaţiile în jurul paturilor pacienţilor, nu era destul spaţiu pentru a te mişca când acorzi asistenţă medicală. Sistemul de gaz a fost amplasat pe tavan.Pardoseala este mult mai rezistentă la substanţele antiseptice", a spus directorul Spitalului de copii "Valentin Ignatenco", Alexandru Holostenco.

"Pentru pacienţii foarte gravi s-a renovat un salon de terapie intensivă şi de reanimare. A fost dotat cu tot necesarul pentru a salva viaţa unui copil. S-au îmbunătăţi condiţiile şi pentru colaboratori", a spus şefa secţiei de reanimare, Tatiana Covalschi.

Personalul medical susţine că datorită utilajului modern, micuţii vor avea parte de un tratament mai eficient şi mai rapid.

"Pentru fiecare asistenta noi avem dulapuri. Hainele de lucru le punem . Şi aici hainele de acasă le punem", a spus asistenta medicală, Ala Cosencova.

"Monitoare sunt la fiecare pacient. De oxigen nici nu mai vorbim, este centralizat", a spus asistenta medicală, Ioana Gurău.

Prezent la ceremonia de inaugurare oficială a secţiei, primarul interimar al Capitalei a precizat că autorităţile vor verifica calitatea lucrărilor în toate spitalele muncipale, care au beneficiat anul trecut de bani pentru reparaţii.

"Urmează şi în alte spitale să fie finalizate lucrările. Vom merge să verificăm calitatea lucrărilor ca să vedem condiţiile. Vrem să asigurăm confortul pacienţilor.Pentru 2019 continuăm cu secţie sterilizare şi farmacie astfel încât şi acolo să avem condiţii moderne", a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

În câteva luni urmează să fie inaugurată şi secţia ORL de la Spitalul de copii "Valentin Ignatenco". Reparaţia va costa aproximativ două milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu