Veste Bună! Moldovenii vor putea călători în curând cu avionul peste Ocean

Embed:
Moldovenii vor putea călători în curând cu avionul peste Ocean. Guvernul a aprobat astăzi un proiect de hotărâre cu privire la inițierea negocierilor dintre Moldova şi SUA asupra unui acord care ar permite lansarea unei curse aeriene directe dintre cele două state.

În scurt timp, o delegaţia formată din reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi ai Ministerului de Externe urmează să meargă în SUA pentru negocieri. În urma acestora va fi semnat acordul de colaborare dintre cele două părţi.

"Semnarea acestui acord reprezintă practic o necesitate şi va deschide multe posibilităţi pentru transportatorii aerieni şi nu doar, de a opera curse directe dintre Chişinău şi diverse oraşe din Statele Unite ale Americii", a spus secretarul de stat a Ministerului Economiei, Sergiu Bucătaru.

Companiile avia din ţară spun că au aşteptat ca autorităţile să iniţieze aceste discuţii şi spun că sunt pregătite pentru a opera zborurile de peste ocean.

"Acordurile inter-line existente cu mai mulţi parteneri aerieni ar permite companiei să opereze zboruri transatlantice oferindu-i pasagerului din Republica Moldova şi nu numai tarife speciale, călătorii comode şi o gamă largă de destinaţii", a spus purtător de cuvânt a unei companii avia, Mihaela Josan.

Până în prezent, moldovenii care călătoresc în America sunt nevoiţi să schimbe mai multe curse avia pentru a ajunge la destinaţia finală. Aceştia au salutat iniţiativa autorităţilor şi sunt siguri că astfel vor putea scurta din timpul călătoriei.

"Eu locuiesc în Statele Unite, în San Francisco, cred că este o oportunitate pentru toţi călătorii, deoarece salvezi timp, este un zbor atât de lung de aproximativ 15 ore şi într-adevăr salvezi timp, nu trece atâtea vame, treci o singură vamă "

"Ar fi foarte comod, pentru că unele escale iau 3, 4, 5 ore. Acest lucru crează incomodităţi. Pe lângă asta, când schimbi companiile avia eşti nevoit să îţi iai bagajul pentru celălalt zbor "

"Cred că va fi mult mai comod, pentru că vor fi mai puţine escale. La fiecare oprire trebuie să treci controlul vamal, va fi mai comod să treci controlul o singură dată decât de trei ori"

Pasagerii care vor să ajungă din Chişinău în Statele Unite ale Americii sunt nevoiţi să facă escale în aeroporturile din Moscova, Istanbul, Kiev, Frankfurt sau Varşovia.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu