VESTE BUNĂ! Mii de locuri de muncă vor fi deschise în Moldova datorită investitorilor străini

Embed:

Doi investitori străini planifică să-și extindă activitatea în Moldova. Anunțul a fost făcut de viceministrul în exercițiu al Economiei Vitalie Iurcu, pentru Publika TV.

Potrivit oficialului, cele două companii activează în industria componentelor auto, iar una dintre ele planifică să investească la noi în ţară aproximativ 15 milioane de euro.

"Din informația pe care o avem, planifică să-și extindă producerea în anul 2016. Va veni reprezentantul conducerii Draexelmaer în Republica Moldova. Există o probabilitate foarte mare că va fi o investiție similară, în jur de vreo 15 milioane de euro. Același semnal avem și din partea celui de-al doliea resident al acestei zone din Bălți Gebauer & Griller, care la fel este satisfăcut de investiția făcută, este satisfăcut de rezultatul care este", a spus viceminstrul Economiei, Vitalie Iurcu. 

Vitalie Iurcu a mai spus că, în urma acestor investiții, vor fi create câteva mii de locuri de muncă la Bălți.

Acum o lună, mai mulţi oameni de afaceri din Bangladesh au anunțat că sunt interesați să dezvolte afaceri în Moldova.

Investitorii îşi propun realizarea unor proiecte investiționale în domeniul industriei ușoare și agriculturii, precum și exportul producției moldovenești atât în țara lor, cât și pe piața asiatică.

Pe aceeaşi temă