VESTE BUNĂ. La Tiraspol au fost înmânate PRIMELE plăcuțe de înmatriculare cu DESIGN NEUTRU

Embed:

Primele plăcuțe neutre de înmatriculare pentru șoferii din stânga Nistrului au fost eliberate deja, la o săptămâna de la lansarea în regiune a birourilor speciale. Numerele au fost înmânate de reprezentantul special al OSCE în procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, care a mers la oficiul de la Tiraspol.

"Vom putea călători peste hotare. Eu visez să ajung în Grecia unde am locuit cândva."

Plăcuțele neutre conțin câte trei litere și cifre. Odată cu ele, proprietarii maşinilor obțin și un pașaport tehnic, iar pe vehicul va trebui aplicat şi stickerul cu simbolul "MD". Locuitorii din stânga Nistrului susţin că iniţiativa este benefică atât cetăţenilor de rând, cât şi pentru dezvoltarea afacerilor.

"Scopul nostru este să vizităm expozițiile și târgurile internaționale, iar acest transport va fi foarte comod, pentru că administrația firmei noastre și specialiștii noștri vor putea vizita alte țări."

"Ne vom odihni, vom pleca în călătorii. - Anterior nu puteați? - Nu, pentru că aveam numere transnistrene."

"La momentul actual capacitatea care a fost stabilită pentru prima perioadă are un rând electronic până în luna iulie anul viitor. Noi ne gândim la o posibilitate de a mări capacitatea funcționarilor care vor fi în ghișee, dar cu condiția să respectăm toate procedurile", a spus Cristina Lesnic, vicepremierul pentru Reintegrare.

"Mecanismul a fost creat nu pentru a aduce bani în buget, dar pentru a permite cetățenilor să circule liber. Aceasta este poziția principială a administraţiei din regiune", a afirmat Vitali Ignatiev, reprezentantul politic al Tiraspolului.

Reprezentantul OSCE în procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, a declarat că aceste birouri reprezintă o confirmare că atât Chișinăul, cât și Tiraspolul au voință politică pentru a progresa în soluţionarea conflictului.

"Acesta este rezultatul unor luni întregi de discuții, cooperări și întrevederi tehnice. În primul rând aș menționa buna înțelegere pe care am reușit să o construim între cele două părți", a declarat Franco Frattini, reprezentantul OSCE în reglementarea transnistreană.

Birouri de înmatriculare a vehiculelor au fost deschise la Tiraspol și Râbnița. În prezent, maşinile înmatriculate de autorităţile nerecunoscute de la Tiraspol pot circula, ca o excepţie, doar în Ucraina şi Rusia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu