VESTE BUNĂ! În cel mult două săptămâni, tariful pentru gazele naturale va fi redus

Embed:

În cel mult două săptămâni, tariful pentru gazele naturale va fi redus. Care va fi preţul exact urmează, în curând, să stabilească Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică. Instituţia, care propune o ieftinire de 20 la sută, a organizat astăzi o primă rundă de dezbateri în acest sens.

Potrivit proiectului ANRE, tariful pentru un metru cub de gaze va fi de patru lei şi 42 de bani, cu un leu şi 12 bani mai mic.

"MoldovaGaz" a anunţat însă că acceptă doar o ieftinire de 11,3 la sută, adică în scădere cu peste 60 de bani pentru un metru cub. Furnizorul a argumentat şi de ce solicită anume această reducere.  

Fostul şef al ANRE, Victor Parlicov, susţine că propunerea regulatorului este realistă, iar solicitările unor experţi de a scădea tarfiul cu 30 la sută este exagerată.

Şi în cadrul dezbaterilor de astăzi ale ANRE susţinătorii Maiei Sandu şi ai lui Andrei Năstase au demonstrat că sunt într-o derută. În timp ce regulatorul a anunţat că tariful pentru gaze va fi redus, în cadrul unui protest membrii PAS şi DA cereau preţuri mai mici. În luna ianuarie, premierul Pavel Filip a cerut transparență în stabilirea tarifelor pentru gaze și a admis că acestea ar putea fi micşorate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu