VESTE BUNĂ! În acest an, creditele de consum și cele ipotecare vor fi mai ieftine

Embed:

În acest an, creditele de consum și cele ipotecare vor fi mai ieftine. Potrivit experților, scăderea inflației și politicile Băncii Centrale vor fi principalii factori care vor duce la ieftinirea împrumuturilor.

Apariția Băncii Transilvania pe piața moldovenească va duce la crearea concurenței, iar instituțiilor bancare vor fi nevoite să creeze oferte atractive pentru a nu-și pierde clienții.

Anul trecut, dobânda pentru credite a fost în continuă scădere atât în cazul celor destinate pentru persoanele fizice, cât și juridice. Dacă la începutul anului era de 11,42 la sută, atunci la sfârșit de an a ajuns la 9,85 la sută.

Fiind în descreștere cu aproape 2 puncte procentuale. Și dobânda împrumuturilor pentru persoane fizice a scăzut până la nivelul 9,94 la sută, comparativ cu 11,72 la sută în luna ianuarie.

Datele Băncii Naționale a Moldovei arată că în noiembrie 2017 portofoliul de credite constituia 33 de miliarde 406 milioane de lei.Cele mai multe credite în valoare de 9,5 miliarde de lei au fost oferite în domeniul comerțului.

4,1 miliarde de lei au fost oferite de băncile comerciale pentru creditele de consum. În domeniul industriei alimentare împrumuturile au constituit 3,5 miliarde de lei, iar pentru construcția sau procurarea imobilelor sau obținut credite în valoare de 2,6 miliarde de lei. 

Lasă un comentariu